ACTUEEL

Schippers leidt economische missie naar China

Minister Edith Schippers van VWS leidt van 9 tot en met 13 september een economische missie naar China. De missie bezoekt de steden Peking, Shanghai en Chengdu en is gericht op de sector 'life science and health'. Ook tekent Schippers in Beijing met haar Chinese collega Li Bin een overeenkomst om nauwer samen te werken op het terrein van de gezondheidszorg.

Doel van de missie is de relaties tussen Nederland en China te verstevigen op het gebied van de gezondheidszorg, het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen, evenals technologisch-wetenschappelijke samenwerking en innovaties. Aan Nederlandse kant doen meer dan 25 bedrijven en instellingen mee.

Bezoek

De missie bezoekt in Beijing, Shanghai en Chengdu bedrijven, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten. De bedrijven en instellingen krijgen de gelegenheid rechtstreeks in contact te komen met potentiële Chinese zakenpartners.

De Chinese markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw groeit momenteel drie keer zo snel als het bruto binnenlands product en is daarmee de snelst groeiende sector binnen de Chinese economie.

Topsectoren

Life sciences & health is een van de negen topsectoren waarin het kabinet streeft naar verdere groei. Het gaat in deze innovatieve sector onder meer om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 september 2013

ministel schippels

Top