ACTUEEL

Intrakoop treedt toe MVO Netwerk Zorg

Inkoopcoöperatie Intrakoop heeft maandag haar handtekening gezet onder het “Manifest voor een gezonde toekomst van de zorgsector”. Hiermee is Intrakoop toegetreden tot het MVO Netwerk Zorg.

Het MVO Netwerk Zorg, onderdeel van MVO Nederland, is sinds 1 januari 2012 actief. Het heeft als doel maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gezondheidszorg te bevorderen door het delen van kennis en ervaringen. Ruim  80 organisaties hebben het manifest ondertekend.

Duurzame ambities

“De uitgangspunten en werkwijze van maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen organisaties en bedrijven in de zorgsector helpen om de komende jaren oplossingen te vinden voor een grotere vraag naar zorg, voor het meer centraal stellen van gezondheid in plaats van ziekte en voor het vinden en behouden van personeel. Dat zegt Helene van der Vloed, senior projectleider van het MVO Netwerk Zorg. “Bovendien levert MVO kostenbesparing op door efficiënte bedrijfsvoering. We zijn bijzonder blij met de duurzame ambities van Intrakoop. Zo kan een sneeuwbaleffect ontstaan in de interactie tussen zorginstellingen en de bedrijven in de markt die duurzame proposities en producten bieden.”

Initiatieven

Duurzame inkoop is een van de hoofdthema’s van het MVO Netwerk Zorg. Daarin kan Intrakoop als partner een belangrijke rol vervullen. Frank Kaptein, bestuurder Intrakoop: ”Namens onze leden, zorginstellingen in Nederland, kunnen we het voortouw nemen om met leveranciers afspraken te maken over MVO en dat in onze raamovereenkomsten vast te leggen. Andersom kunnen we leden natuurlijk ook stimuleren gebruik te maken van initiatieven van leveranciers of andere organisaties. Zo zijn we nu samen met Platform31 bezig zorginstellingen te interesseren voor Energiesprong, een initiatief om minimaal 45 procent op energieverbruik te besparen. Dankzij de samenwerking met het MVO Netwerk Zorg kunnen we MVO sterker onder de aandacht brengen en bijdragen aan een meer duurzame gezondheidszorg”.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top