ACTUEEL

IGZ heft bevel Dorpsapotheek Cothen op

Dorpsapotheek Cothen in Cothen mag weer open. De apotheker heeft volgens de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) de werkwijze voldoende verbeterd De apotheek voldoet nu aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te leveren.

De apotheker controleert nu tijdig de recepten en medicatiebewakingsignalen. Ook is aanwezigheid van een (waarnemend) apotheker en bevoegd personeel gewaarborgd.

Sluiting

Dorpsapotheek Cothen in Cothen werd op 13 september met onmiddellijke ingang gesloten op bevel van de IGZ. Patiënten liepen ernstige risico’s. Zo waren er te weinig bevoegde medewerkers in de apotheek. Een verantwoordelijke apotheker voor het toezicht op de werkzaamheden ontbrak. Er was een onbevoegde medewerker aan het werk en de controle van de recepten was onvoldoende. Verder schortte het aan de beoordeling van de medicatiebewakingsignalen.

De apotheek mag weer open van de IGZ, omdat zij de acute risico’s voor patiënten heeft weggenomen. De komende periode zal de IGZ de praktijk bezoeken om te kijken of de doorgevoerde verbeteringen structureel zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top