ACTUEEL

Nederlandse opleider traint Chinese revalidatiesector

De Nederlandse postbachelor- en masteropleider Avans+ gaat een ontwikkeltraject opzetten voor 2500 personeelsleden in revalidatie ziekenhuizen in China. Avans+heeft hiertoe een overeenkomst geloten met locale Chinese partijen in Chengdu, een de hoofdstad van de provincie Sichuan.

De overeenkomst houdt in dat Avans+ een ontwikkeltraject gaat opzetten om personeel van het Sichuan 81 rehabilitation hospital & center in Chengdu op te leiden. Dit ziekenhuis is met 700 bedden voor revalidatie het op 1 na grootste revalidatie ziekenhuis in China. Vanuit dit ziekenhuis wordt een trainingsbasis opgezet voor revalidatie geneeskunde voor management, doctoren, therapeuten en verpleging. Het is een basis voor in eerste instantie 39 ziekenhuizen en 2500 personeelsleden en moet de standaard opleiding worden voor revalidatie in de omgeving.

Vergrijzing

De gezondheidszorg in China is de laatste 5 jaar met 23 procent gegroeid. China is de tweede markt voor medische apparatuur en farma. Door de sterk toenemende vergrijzing, de vele ongevallen tijdens het werk en in het verkeer, maar ook door de toenemende welvaart en natuurrampen zoals aardbevingen, is er grote behoefte aan de juiste kennis en kunde rondom revalidatie en aan getraind medisch personeel.

De overeenkomst werd getekend tijdens de economische missie die minister Schippers van VWS eerder deze maand leidde naar China.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top