ACTUEEL

Parnassia Groep start joint venture voor e-health

De Parnassia Groep heeft samen met Pangaea Internet Marketing een joint venture opgericht om e-health toepassingen aan andere zorginstellingen aan te bieden. NewHealth Collective, zoals de joint venture heet, is vandaag van start gegaan met de lancering van het e-health warenhuis. Dit is een softwareplatform dat de zorgbedrijven van de Parnassia Groep gebruiken voor online hulp.

Sinds 2006 werken Parnassia Groep en Pangaea samen aan het ontwikkelen van het softwareplatform. Om dit platform in de markt te kunnen zetten is nu NewHealth Collective, een soort retailer van e-health toepassingen voor de ggz, opgericht. Deze toepassingen zijn zodoende beschikbaar voor andere zorgaanbieders.

Samenwerking

Zorgaanbieders die het platform gebruiken, krijgen een aantal basis modules aangeboden en kunnen ook zelf nieuwe modules ontwikkelen, waardoor cliënten online hulp kunnen krijgen. Instellingen kunnen hun eigen ontwikkelde online hulpmodules aan elkaar beschikbaar stellen waardoor ze gezamenlijk continu de kwaliteit van de modules verbeteren. Inmiddels is het e-health warenhuis ook in gebruik genomen door Indigo, een grote groep samenwerkende GGZ-instellingen in Nederland.

Inmiddels hebben zo’n 35.000 patiënten via het e-health warenhuis toegang tot online hulp gekregen. Frank Verhoef, directeur van NewHealth Collective: "Door ons platform open te stellen voor andere zorgaanbieders streven we naar een doorbraak van e-health. In eerste instantie doen we dit in Nederland, maar onze ambitie reikt verder."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

B

25 september 2013

Het lijkt mosterd na de maaltijd. Minddistrict heeft ehealth / internet therapie groot op de Nederlandse kaart gezet. Na goed pionierswerk door Interapy, Anazorg. Wil Parnassia het wiel weer uitvinden en toch bejubeld worden???

Rem Lingsma

26 september 2013

Jepraktkonline biedt een clientenplatform waar je ook naar believen je eigen ontwikkelde ehealth toepassingen in kunt verwerken. Spreekt me erg aan omdat je behandeling op maat kunt bieden. Delen met collega's van ontwikkelde programma's is altijd een optie, Delen van kennis geeft kracht!

Top