ACTUEEL

GGzE en Mondriaan ontvangen CZ Zorgprijs 2013

‘M’n Mattie’, een webbased applicatie voor jongeren met psychiatrische problemen van GGzE en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen, heeft op woensdag 25 september de CZ Zorgprijs 2013 gewonnen. De prijs is toegekend op basis van de verbetering van de kwaliteit van zorg en het verwachtte positief effect op de kosten van zorg. Aan de prijs is een bedrag van 25.000 euro verbonden.

‘M’n Mattie’ is een applicatie die de cliënt als een buddy begeleidt en met veel beeld- en filmmateriaal informeert over iedere stap in de behandeling. Hiermee willen de ontwikkelaars jongeren beter voorbereiden op de behandeling. Ook wordt een online hulpplan ontwikkeld waar jongeren in moeilijke situaties op terug kunnen vallen en dat altijd oproepbaar is. Het gebruik van de app op een smartphone of tablet sluit goed aan bij de belevingswereld van de jeugdigen.

Mondriaan en GGzE werken intensief samen bij het ontwikkelen en implementeren van e-health-aanbod voor de jeugd-ggz, waaronder de app ‘M’n Mattie’ en andere mobiele toepassingen. Eind augustus hebben de ggz-instellingen een ‘langere-termijn-samenwerkingsovereenkomst’ getekend.

Cliënten van GGzE en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen, hulpverleners en ouders/verzorgers worden nauw betrokken in de ontwikkeling. ‘M’n Mattie’ wordt ontwikkeld in het E-lab van GGzE samen met de ICT-opleiding van Fontys Hogeschool Eindhoven en de opleiding Communicatie & Multimediadesign van Hogeschool Zuyd te Maastricht.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

zwanikken-leenders

27 september 2013

Jeugd heeft de toekomst
Proficiat

meijs

27 september 2013

Proficiat met de prijs

Top