Tech

Amsterdamse academen doen samen EPD-traject

Het AMC en VUmc gaan als eerste academische ziekenhuizen in Nederland met één identiek ingericht Elektronisch Patiëntendossier (EPD) werken. Het nieuwe EPD is een belangrijke voorwaarde voor nauwere inhoudelijke samenwerking van beide universitair medische centra.

De beide ziekenhuizen trekken bij zowel de aanschaf als de inrichting en het beheer van het nieuwe EPD samen op. De leverancier van het nieuwe EPD is Epic, dat het Europese aanbestedingstraject wist te winnen. De Amerikaanse softwarefabrikant heeft ruimschoots ervaring met zowel Amerikaanse academische ziekenhuizen, zoals Stanford, als met Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Amphia, Sint Lucas Andreas en Radboudumc Nijmegen.

AMC en VUmc verwachten met het gezamenlijke EPD-traject een betere informatievoorziening te realiseren. Deze is nodig om de ingezette samenwerking op medisch en wetenschappelijk gebied goed te kunnen uitbouwen. Daanraast wordt ook de zogenoemde ‘generieke gegevensset’, samengesteld door alle UMC’s, die zorgt voor standaardisatie van zorggegevens, ook in het systeem verwerkt. De benodigde voorbereidingstijd om een volledig ingericht EPD te realiseren zal naar verwachting ongeveer twee jaar zijn.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Lucien Engelen

16 oktober 2013

Mooie stap en visie van beide collega-huizen. Een uitgelezen kans, waarmee (uitgaande van hanteren van de standaarden) we samen weer een stap dichter bij een eCo-systeem rondom de patiënt aan het komen.
Dan samen de vervolgstappen aan de 'buitenkant' van de ZH systemen zetten. In Nijmegen proberen we daar voortgang in te boeken. Ook daar wellicht samen in op trekken : http://www.skipr.nl/blogs/id1493-here-is-my-data-.html

Anoniem

16 oktober 2013

Ook heel fijn dat er in Amsterdam nu toch enige uniformiteit in EPD's lijkt te ontstaan. Applause.

Top