Finance

Zorgpremie in 2015 met 50 euro omhoog

De zorgpremie gaat in 2015 met 50 euro omhoog. Dat komt door de overdracht van een deel van de langdurige zorg (de AWBZ) naar het basispakket van de zorgverzekeringswet. Dat schrijven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer in aanloop naar de behandeling van de begroting van het departement.

Twee zorgverzekeraars maakten de afgelopen maand juist bekend dat de premie voor de basisverzekering volgend jaar omlaag gaat. Over een heel jaar kan dat oplopen tot bijna 100 euro. De verlaging is na jaren van stijgende zorgpremies volgens de zorgverzekeraar mogelijk door goedkope medicijnen en concurrentie tussen zorgverzekeraars. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

joze

24 oktober 2013

Waarom moet er altijd met een nieuwjaar weer de premies en vaste lasten omhoog?? De lonen en levensmiddelen alles gaat weer omhoog. En dan zeggen ze dat wij te duur zijn voor lonen en komen er mensen uit andere landen hier werken. Dat is toch niet nodig???

beelen

28 oktober 2013

En dat weten ze nu al. Ik geloof er niets van. En dat zou niet uit moeten maken want dan gaat de premie voor de AWBZ toch met hetzelfde bedrag weer omlaag of blijft die even hoog?

Top