ACTUEEL

Vier revalidatiecentra ouderenzorg bundelen krachten

De revalidatieafdelingen vier zorginstellingen voor ouderen zijn maandag 4 november opgegaan in één organisatorische eenheid: Geriatrisch Revalidatie Centrum Midden Nederland (GRMN). Het gaat om de revalidatieafdelingen van Zorgpalet Baarn-Soest in Soest, Birkhoven Zorggoed in Amersfoort, ISZ De Brug in Driebergen en De Bilthuysen in Bilthoven.

Door het samengaan ontstaat een samenhangend en flexibel aanbod van geriatrische revalidatiezorg in de gehele regio Midden Nederland. Het centrum werkt al intensief samen met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het UMCU in Utrecht, ziekenhuis Tergooi in Hilversum en het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist. Ook zijn er intensieve samenwerkingsbanden met Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht en MRC De Aardenburg in Doorn.

Eén loket

Voor ziekenhuizen en zorgverzekeraars wordt in het vierde kwartaal van dit jaar één loket gerealiseerd. De zorgbemiddeling/transfer kan hierdoor soepeler en sneller inspelen op de vraag naar revalidatieplaatsen. De zorg- en behandelprocessen worden op de vier locaties geharmoniseerd.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top