ACTUEEL

Robot runt nieuwe apotheek in Diaconessenhuis

Het Diaconessenhuis in Leiden heeft sinds maandag 4 november een nieuwe apotheek die grotendeels door een robot wordt bediend. Deze neemt de apothekersassistent een deel van het werk uit handen.

De medewerkers van de apotheek hoeven niet meer alle verpakkingen zelf te pakken en te etiketteren. Daardoor hebben zij meer tijd voor het geven van voorlichting. De assistent controleert het recept en maakt er een scan van. De robot haalt de medicijnen op, plakt er een etiket op en stuurt het naar de balie. Daar controleert de assistent het recept nog eens, waarna de patiënt meteen zijn medicijnen aan de balie kan afhalen.

Eind november neemt  de apotheek een zelfbedieningsafhaalsysteem in gebruik die ook ’s nachts en in de weekenden beschikbaar is. Patiënten kunnen daarmee zonder tussenkomst van een apotheekmedewerker bestelde geneesmiddelen veilig en eenvoudig afhalen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dijkstra

5 november 2013

Het wordt tijd dat alle specialisten door robots worden vervangen. Het enige wat nodig is zijn goede verpleegkundigen in de zorg. Specialisten passen niet meer in de moderne snel veranderende high tech robotica wereld en robots kunnen alles met 100% nauwkeurigheid.
Specialisten doen net alsof ze zo belangrijk werk doen en de vraag is wanneer hun zogenaamde kennis en ervaring door de Snowdens uit de medische wereld wordt ontmaskerd.

Let op: nog een paar jaar en de meeste specialisten zijn overbodig . Apps zullen hun werk overnemen zonder foute diagnosen. Internet wordt zo geperfectioneerd dat preventie de hoofdtaak wordt van de gezondheidszorg.
En de enkeling die toch nog wordt geopereerd gaat naar het buitenland waar ze alles veel netter en beschaafder en stukken goedkoper uitvoeren.

In dit opzicht kunnen de banken NU al een belangrijke bijdrage leveren door de financiering af te laten hangen van het innovatiemodel binnen de zorgwereld.

Top