ACTUEEL

Carinova schrapt 190 banen

Thuiszorgaanbieder Carinova reorganiseert en schrapt daarbij 190 fte. Het gaat om banen in het management en de ondersteuning.

Reorganisatie

Carinova ziet zich door bezuinigingen van het kabinet gedwongen om extra maatregelen te nemen. Carinova zet daarom de komende jaren in op “een verdere versterking van het kleinschalig, buurt en wijkgericht werken”. Daarnaast koerst de organisatie op het verlagen van kosten en het vereenvoudigen van de organisatie. Er komen meer verantwoordelijkheden te liggen bij de medewerkers verzorging en verpleging, huishoudelijke verzorging en ondersteunende diensten. Als gevolg hiervan verdwijnen er banen in het management en de ondersteuning.

Plannen

Carinova heeft afgelopen week haar medewerkers, vrijwilligers en cliënten geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Deze zijn inmiddels voorgelegd aan de medezeggenschapraad. Het is de bedoeling dat medewerkers in werkgroepen meedenken en verder vorm geven aan de nieuwe organisatie.

Gedwongen ontslagen

Bij de onderhandelingen met de vakbonden is de inzet van het bestuur om medewerkers van wie de functie komt te vervallen te begeleiden van werk naar werk. In het overgangsjaar 2014 zal dit zijn beslag krijgen. “Echter kan er gezien de arbeidsmarkt geen garantie worden gegeven dat iedereen voor 1 januari 2015 ander werk heeft. In die gevallen kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten”, meldt het bestuur van Carinova in een persverklaring.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top