HRM

Inkoopcoöperatie biedt grip op inhuur personeel

Inkoopcoöperatie Intrakoop is onder de naam Intrakoopinhuurdesk.nl gestart met een online platform voor een snelle, transparante inhuur van tijdelijke medewerkers, zorg- en overig personeel.

Het online platform is een gezamenlijk initiatief van Intrakoop en Managed Service Provider Staffing Management Services. De bijna zeshonderd aangesloten zorginstellingen kunnen via de intrakoopinhuurdesk.nl  transparant en snel tijdelijke medewerkers, zorg- en overig personeel, tegen de beste prijs en condities werven en selecteren.

Bovendien kunnen leveranciers en zzp-ers voortaan op één online plek inschrijven voor tijdelijk werk door het hele land. Zelfstandige professionals uit de regio krijgen zo de kans om gelijkwaardig te concurreren met grote aanbieders van tijdelijk personeel zoals uitzendbureaus en detacheerders. Doordat de vraag naar tijdelijke arbeid op één platform bij elkaar komt, boren zorginstellingen samen een veel grotere arbeidsmarkt aan en wordt versnippering voorkomen. De toegang op de markt voor tijdelijke opdrachten wordt hierdoor voor leveranciers en professionals groter.

Groei

Flexibele arbeid is in de zorg niet meer weg te denken. De uitgaven voor personeel niet in loondienst (PNIL) zijn in de zorgsector in 2012 gestegen naar 1,7 miljard euro, zo blijkt uit de Jaarverslagenanalyse zorgsector 2012 van Intrakoop en nemen nog toe. Zorginstellingen hebben steeds meer tijdelijk personeel nodig. Volgens Frank Kaptein, bestuurder van Intrakoop, kunnen aangesloten zorginstellingen via de portal nu gemakkelijk vacatures plaatsen en de beste kandidaat selecteren om tijdelijk in te huren. “Bovendien maakt het collectieve online systeem gebruik van objectieve gunningscriteria bij de selectie van kandidaten”, aldus Kaptein. “Dat maakt het complexe inhuurproces voor onze leden efficiënter en goedkoper en alle kandidaten hebben gelijke kansen.”

Risico's uitsluiten

“Inhuur van tijdelijk personeel, ook in de zorgsector, is een gegeven, nauwelijks meer een keuze”, zegt Rob de Laat, directeur van Staffing Management Services. “Zorginstellingen hebben baat bij een helder en transparant georganiseerd inhuurproces dat inzicht biedt in de kosten. Kloppen de dossiers en contracten van kandidaten? Zijn alle risico’s uitgesloten? En verloopt de facturatie volgens de gemaakte urenafspraken tussen opdrachtgever en professional? Zaken die in de IntrakoopInhuurdesk.nl worden geïntegreerd waardoor je als HR-verantwoordelijke of manager direct beter grip op het inhuurproces krijgt.”

Flexpool-medewerkers

“Transparantie is daarbij het doel. Een onbeperkt aantal marktpartijen kan nu reageren op openstaande tijdelijke vacatures. Dat kunnen bestaande leveranciers zijn. Maar de Intrakoopinhuurdesk.nl kan ook worden ingezet voor eigen flexpool-medewerkers. Iedereen die belangstelling heeft om een tijdelijke vacature te vervullen kan direct reageren, via één centrale inhuurdesk, waarna de keuze wordt gemaakt voor de meest passende kandidaat”, zegt Frank Kaptein.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top