ACTUEEL

Klink verlengt sluitingsbevel Maximaklinieken

De minister van VWS heeft het bevel tot sluiten van de tandheelkundige Maximaklinieken in Bloemendaal, Barendrecht en Zeist verlengd. De drie locaties blijven dicht tot de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) oordeelt dat ze weer verantwoorde zorg kunnen leveren.

Slechte hygiëne

De inspectie heeft vorige week de drie locaties van de Maximakliniek gesloten, omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Daardoor liepen patiënten ernstige gezondheidsrisico's. De IGZ bezocht de klinieken in juni. Toen bleek onder meer dat instrumenten niet goed werden gereinigd en gesteriliseerd. Vuil en schoon instrumentarium wordt niet goed gescheiden. Daarnaast ontbraken op alle drie de locaties praktijkgerichte protocollen en procedures over reinigen, desinfecteren en steriliseren.

Sluiting verlengd

Toen inspecteurs bij een controlebezoek op 8 juli  opnieuw vaststelden dat niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg werd voldaan, zijn de drie locaties van de Maximakliniek voorlopig gesloten. Het bevel, dat zeven dagen geldig was, is 16 juli ingegaan. Vervolgens was het aan minister Klink om te besluiten tot een verlening van dit bevel. Dit heeft hij gedaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top