ACTUEEL

IGZ sluit locaties Maximakliniek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft drie vestigingen van de Maximakliniek voor tandheelkunde gesloten, omdat zij onvoldoende werk maken van infectiepreventie. Dat heeft de inspectie donderdag bekend gemaakt. De klinieken in Bloemendaal, Barendrecht en Zeist moeten in ieder geval een week de deuren sluiten.

Reiniging schiet tekort

De IGZ bezocht de klinieken in juni. Toen bleek onder meer dat instrumenten niet goed worden gereinigd en gesteriliseerd. Vuil en schoon instrumentarium wordt niet goed gescheiden. In Zeist is zelfs nauwelijks gedesinfecteerd instrumentarium aanwezig en in Bloemendaal waren de voorraadbakjes niet schoon. In Barendrecht stond in het kastje onder de wastafel een emmer met natte schoonmaakmaterialen voor praktijkruimten; in deze emmer zaten ook de schoonmaakattributen voor het reinigen van instrumentarium. Daarnaast ontbreken op alle drie de locaties praktijkgerichte protocollen en procedures over reinigen, desinfecteren en steriliseren.

Voorlopige sluiting

Bij een controlebezoek op 8 juli stelden inspecteurs opnieuw vast dat aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg niet werd voldaan. Daarop is besloten de klinieken voorlopig te sluiten. Het bevel is zeven dagen geldig waarna minister Ab Klink kan besluiten tot verlenging. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top