ACTUEEL

Woonzorgboerderij klaagt gemeente aan

Stichting Phusis in Assen klaagt de gemeente Midden-Drenthe aan wegens onbehoorlijk bestuur. De gemeente heeft besloten dat de stichting geen woonzorgboerderij in Bovensmilde mag bouwen. De stichting kan zich hier niet in vinden, omdat de gemeente in beginsel heeft toegezegd de plannen te steunen. Dat meldt RTV Drenthe.

Meedenken over oplossing

Phusis wil een pand bouwen met twaalf appartementen voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren met gedragsproblemen om er te wonen en werken in de natuur. Buurtbewoners willen niet dat de jongeren zich hier vestigen. Directeur Bart de Bruin van Phusis is verontwaardigd dat de gemeente daarop de toestemming tot bouwen intrekt. Phusis is al drie jaar in overleg met de gemeente om tot een goed plan te komen. De Bruin vindt dat de gemeente ook nu moet blijven meedenken over een oplossing.

Jurisprudentie ontbreekt

De Bruin wil van de rechter weten wat deze denkt over de gang van zaken. Volgens de directeur ontbreekt jurisprudentie op dit gebied. Uiteindelijk wil Phusis dat de gemeente de zaak opnieuw bekijkt.

De rechtzaak vindt op 15 september plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top