ACTUEEL

Wfg gaat voedsel lokaal inkopen

Het Westfries Gasthuis (Wfg) gaat het eten en drinken in het ziekenhuis zoveel mogelijk via regionale leveranciers in te kopen. Het ziekenhuis in Hoorn heeft hiertoe een intentieovereenkomst gesloten met Greenpoort Noord-Holland Noord.

De overeenkomst met er onder meer voor zorgen dat het Wfg de ingrediënten die het ziekenhuis bij verschillende telers bestelt gelijktijdig binnenkomen. Ook zorgt Greenpoort er voor dat het voedsel voldoet aan de strenge eisen waar het ziekenhuis zich aan moeten houden. “Ik ben ervan overtuigd dat de patiënt het in positieve zin zal merken en meer waardering heeft voor de maaltijden met regionale producten”, reageert Greenport-voorzitter Jaap Bond. “Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de milieubelasting.”

Dichtbij

Manager Facilitair bedrijf Nils van Mourik onderstreept daarnaast dat eten binnen het ziekenhuis wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het genezingsproces Wfg . “Hoe beter de patiënt eet, hoe meer energie het lichaam krijgt om te herstellen”, aldus Van Mourik. “Hoewel onze patiënten het eten en drinken in het ziekenhuis al als goed waarderen, vinden we zelf dat het nog beter mag en kan. In West-Friesland groeit en bloeit er van alles. Deze producten zijn van een zeer goede kwaliteit. Waarom zouden we onze ingrediënten dan van ver laten komen? Daarnaast vinden we duurzaamheid belangrijk als ziekenhuis.”

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top