ACTUEEL

Excuses Haga Ziekenhuis voor ontslag patiënt

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft excuses aangeboden voor het ontslag van een patiënt, waarover met de familie “slecht gecommuniceerd” is. Dat meldde het ziekenhuis maandag. De excuses zijn zowel aan de patiënt zelf als aan de familie gemaakt.

Volgens de Westlandse Omroep Stichting en Omroep West gaat het om een 86-jarige vrouw die aan de hartbewaking lag en zeker tot zondag in het ziekenhuis zou blijven. Maar vrijdagavond besloot het ziekenhuis de vrouw toch te ontslaan. De familie is daarover niet geïnformeerd, terwijl de vrouw verward is. Volgens medici en verpleegkundigen was de vrouw helemaal niet in de war, beweert het ziekenhuis echter.

Adres

Volgens een kleindochter stond de vrouw ineens in pyjama voor de deur bij haar oude buren in Monster, terwijl ze daar niet meer woont. Ze zou een taxi hebben genomen. Dat laatste bevestigde het ziekenhuis maandagavond. Maar dat laat ook weten dat de vrouw wel degelijk wist waar ze woonde. “Zij wilde naar haar eigen huis. Zij gaf hierbij het adres op, dat overeenkomt met het adres in de ziekenhuisadministratie. Dit is door de medewerkers gecontroleerd.”

Volgens de woordvoerder van het Haga Ziekenhuis zijn er inmiddels drie gesprekken geweest met de familie. “We zijn op een aantal punten in gebreke gebleven. We blijven in gesprek met deze familie.” (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 december 2013

Lekker hoor... excuses achteraf... Dit had natuurlijk NOOOOOOIT mogen gebeuren!

Anoniem

3 december 2013

Idd

Top