ACTUEEL

Oud-inspecteur moet schadevergoeding betalen

Een inspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet een deel van de schadevergoeding betalen die de inspectie door zijn toedoen heeft moeten uitkeren aan een vaatchirurg. De inmiddels ontslagen inspecteur krijgt ook zijn baan niet terug. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) beslist.

De inspecteur had een klacht ingediend bij het tuchtcollege over de vaatchirurg. Dat had hij volgens de CRvB te vroeg gedaan, en hij had dat niet op eigen houtje mogen doen. De inspecteur had ook een brief geschreven aan de toezichthouder in het land waar de vaatchirurg destijds aan het werk was, waardoor die zijn baan verloor. Later werd de klacht ingetrokken en betaalde de inspectie een schadevergoeding aan de chirurg. Daarvan moet de inspecteur nu 30.000 euro terugbetalen.

Het verweer van de inspecteur was dat hij een klokkenluider was, maar daar gaat de CRvB niet in mee. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 december 2013

Een sterker signaal dat de inspecteurs zich moeten voegen naar de hiërarchie in de organisatie kan ik even niet bedenken.

Anoniem

7 december 2013

Komt er nu ook een naming and shaming voor deze inspecteur?
De (onterecht) door de IGZ aangepakte zorgverleners komen namelijk WEL aan de virtuele schandpaal.
Graag publicatie van naam, toenaam, en ook publicatie in de regionale krant.

Top