ACTUEEL

Blocvoters bepalen tussenstand Skipr99X

De Skipr99X wordt voorlopig gedomineerd door stemmers die nadrukkelijk aan organisaties gelieerd zijn. Het gaat hierbij om een organisatie voor zorginnovatie, een universitair medisch centrum en een beroepsvereniging.

In de Skipr99X bepalen de lezers van Skipr via een digitale stemprocedure wie zij de invloedrijkste beslissers, netwerkers en beïnvloeders in de zorg vinden. Daarmee is de Skipr99X te beschouwen als een spiegellijst van de jaarlijkse netwerklijst Skipr99 die dit jaar voor de zesde keer verschijnt.

De lezers van Skipr wezen vorig jaar bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ aan als invloedrijkste beslisser in de zorg, gevolgd door bestuursvoorzitter Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland en voorzitter Pauline Meurs van ZonMW. De blocvoting in de lopende editie heeft er toe geleid dat de genomineerden uit de eerder genoemde organisaties inmiddels al enkele tientallen stemmen hebben vergaard. De digitale stembus voor de Skipr99X is tot 18 december open. Op die dag worden tijdens het jaarlijkse event de Skipr99 en de  Skipr99X bekend gemaakt

Betrokkenheid

Met deze Skipr99X hoopt Skipr de maatschappelijke betrokkenheid bij vraagstukken rond governance en zeggenschap in de zorg te versterken. Een veelgehoord punt van kritiek ten aanzien van het huidige governance-model is dat bestuurders en toezichthouders vaak nog onvoldoende zichtbaar zijn. Door rechtstreeks het publiek te bevragen wordt deze groep zichtbaarder en groeit de transparantie rond hun functioneren. Ook willen de samenstellers van de Skipr99 zichzelf toetsbaar opstellen door het publieksoordeel openlijk met de Skipr99 te vergelijken. 

De digitale stembus voor de Skipr99X is tot 18 december open. Op die dag worden tijdens het jaarlijkse event de Skipr99 en de  Skipr99X bekend gemaakt.  

 

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top