ACTUEEL

GGZ Oost Brabant schrapt 90 banen

GGZ Oost Brabant bezuinigt komend jaar 6,2 miljoen euro. Als gevolg hiervan zullen 90 formatieplaatsen verdwijnen.

De bezuiniging is nodig vanwege dalende inkomsten, die voortkomen uit onder meer de invoering van de generalistische Basis GGZ en een strakker inkoopbeleid door zorgverzekeraars.

Daarnaast is GGZ Brabant al langer bezig met extramuralisering van de zorg. "We zijn volop bezig om vanuit eigen kracht te anticiperen op de veranderende zorgvraag door onze zorg anders, slimmer en nog meer in de wijk te organiseren," legt bestuurder Fred Pijls uit. Dit betekent onder meer beddenreductie en een versnelde opbouw van multidisciplinaire teams.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

rietveld

17 december 2013

Hoewel het natuurlijk slecht nieuws is voor de goeie professionals die moeten afvloeien, bevat dit bericht ook een goeie kant: GGZ-organisaties zijn bezig met vernieuwing (bv. ambulantisering en multidisciplinaire teams) en dat is precies ook de bedoeling in ggz-land, toch?
Dat gaat niet zonder pijn, maar zal op den duur voor patienten en de belasting/premiebetaler goed werken.
NB: het is waarschijnlijk dat de professionals weer werk zullen vinden, zij het wellicht onder minder goeie arbeidsvoorwaarden dan nu gebruikelijk is in de ggz (waar de CAO best nog wel 'luxe' is).

Top