ACTUEEL

Ballast Nedam bouwt ziekenhuis op Curaçao

Bouwbedrijf Ballast Nedam bouwt het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrabanda (HNO) op Curaçao, Dat maakte de onderneming maandag bekend. Het contract heeft een waarde van ruim 108 miljoen euro.

De order komt van SONA (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen). Bij het project werkt Ballast Nedam samen met haar lokale partner OeverZaaijerLyongo architecten, EGM architecten uit Dordrecht en de adviseur voor de technische installaties Valstar Simonis.

Ziekenhuis Curaçao

Het ziekenhuis, in de wijk Otrabanda in Willemstad, zal 300 bedden krijgen en een omvang van circa 40.000 vierkante meter. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage voor 535 auto's. In het eerste kwartaal van 2014 zullen de plannen worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het ziekenhuis zal op 31 december 2016 worden opgeleverd.

Ballast Nedam maakte maandag ook bekend dat de verkoop van dochter Gebr. Van Leeuwen Boringen aan Kleywegen Groep is afgerond. Verder bevestigde de onderneming dat het de voorlopige gunning voor de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen heeft ontvangen. Thialf meldde dit vrijdag al. De definitieve gunning staat voor 24 januari op de rol. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Loock-Alaerds

24 december 2013

Het zou mooi zijn als Ballast Nedam samen met Ecoproducts4U aan de voorkant zou kijken naar innovatie producten die wij in de Duurzaam Zaken doen tussen het Caribisch Koninkrijk en Nederland hebben ingebracht.

EcoProductU Curacao/Aruba is erbij en is als een goed voorbeeld in Duurzaamheid genoemd in Congres & Matchmaking 27/28 november 2013 Hotel Des Indes, Den Haag

OP 27 EN 28 NOVEMBER IN HOTEL DES INDES DEN HAAG: 17E HANDELSMISSIE VAN INTEREXPO; EEN CONGRES (EN MATCHMAKING) IN HET TEKEN VAN 200 JAAR KONINKRIJK! OPNIEUW VORMT DUURZAAMHEID DE RODE DRAAD.
Stanley der Meer van EcoProducts4U Curaçao/Aruba zal deelnemen tot en met 30 november de opening van 200 jaar koninkrijk.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stanley der Meer van EcoProducts4U Curaçao/Aruba via tel. 0031- 6-13165105 of stanley@ecoproducts4u.nl.

Top