ACTUEEL

Kwart verpleegkundigen weigert griepvaccinatie

Een kwart van de verpleegkundigen wil niet worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Dat concludeert Nursing.nl op basis van een poll onder zeshonderd bezoekers van de site.

Uitbraak in het najaar verwacht

Bijna 54 procent wil zich laten inenten. Net geen kwart wil dit niet en 21,9 procent zei geen antwoord op de vraag te weten. De redactie heeft niet gevraagd waarom de nee-zeggers de vaccinatie niet willen. Deskundigen verwachten dat de massale uitbraak van het griepvirus Nederland in het najaar zal treffen. De verwachting is dat medisch personeel als eerste een vaccin krijgt aangeboden, zodat de zorg in ziekenhuizen niet in het gedrang komt.

Contact met patiënten

Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC gaf op BNR Nieuwsradio te kennen dat verpleegkundigen die zich niet laten inenten, niet meer in contact mogen komen met patiënten. Volgens hem lopen de patiënten gevaar. "Ik denk dus dat er veel voor te zeggen is om mensen die niet gevaccineerd zijn, uiteindelijk niet aan het bed toe te laten." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

29 juli 2009

Verpleegkundigen en al het ander personeel werkzaam in de gezondheidszorg die contact hebben met patiënten/cliënten/bewoners zouden (door hun directies)verplicht moeten worden om zich te laten vaccineren.

Top