ACTUEEL

Gehandicapte met de dood bedreigd om proefmuizen

De Italiaanse gehandicapte Caterina Simonsen (25), die lijdt onder vier zeldzame erfelijke ziektes, is tientallen keren met de dood bedreigd, nadat zij op Facebook had gepleit voor het behoud van dierproeven. Die moeten volgens haar helpen om een behandeling voor haar kwalen te vinden.

Zij had een foto van zichzelf met beademingsapparatuur op het sociale netwerk gezet. Zij houdt daarbij een papiertje voor haar borst waarop zij zegt dat zij “dankbaar is voor het echte wetenschappelijke onderzoek, dierproeven incluis”. Zonder behandeling was zij op 9-jarige leeftijd overleden.

Proefdieren

“Wat mij betreft kun je morgen sterven”, was een reactie daarop. “Ik zou niet eens mijn goudvis opofferen voor een egoïste zoals jij.” Een ander: “Als je was gecrepeerd toen je 9 was, had dat niemand een bal kunnen schelen. Ik vind het niet rechtvaardig om onschuldige wezens leed te berokkenen.” Volgens de krant la Repubblica heeft zij meer dan 30 doodsbedreigingen en meer dan 500 andere beledigingen ontvangen van 'dierenvrienden'. Daarnaast ontving zij bijna 14.000 'likes'. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joze

31 december 2013

Waar gaat de mentaliteit van mensen naar toe?????
Ze zouden zelf maar een ziek zijn en pijn moeten lijden.
Dan zouden ze wel blij zijn dat er onderzoek naar gedaan werd.Mensen die andere mensen die dit wensen zijn het niet waard om te leven. Het is echt heel erg als je jong bent en lijdt aan een zeldzame ziekte waar geen behandeling voor is. Wij hebben het zelf meegemaakt en zij is op zeer jonge leeftijd overleden. Je gunt iedereen toch een leven en zeker jonge mensen die hebben toch ook recht op leven.
Wat een egoïstisch volk die zo dom heeft gereageerd.
Wij gunnen haar dat er snel iets komt zodat zij kwaliteit van leven heeft.

Top