ACTUEEL

Avicen thuiszorg goeddeels failliet

Avicen thuiszorg goeddeels failliet

De multiculturele thuiszorgorganisatie Avicen, die op verschillende plekken in de Randstad actief is, is grotendeels failliet verklaard. De vestigingen in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn door het faillissement getroffen.

Naast de moederholding zijn zes van de bedrijfsonderdelen failliet verklaard. De rechtbank in Noord-Holland heeft daarnaast de faillissementsaanvraag van Avicen Zuid-Kennemerland in Haarlem nog in behandeling. Avicen Midden-Holland en Avicen Rijnmond zijn als enige twee Avicen-BV’s niet failliet.

Avicen verkeerde al enige tijd in financiële problemen. De curator is op zoek naar een passende oplossing voor alle cliënten en werknemers en hoopt op korte termijn een doorstart te bewerkstelligen. Vooralsnog wordt alle zorg op de gebruikelijke wijze gecontinueerd.

Vragen

In Amsterdam, waar zo’n 90 mensen bij Avicen werken, is het faillissement aanleiding voor kritische vragen van de SP-gemeenteraadsfractie aan zorgwethouder Eric van der Burg. Eind vorig jaar ging in Amsterdam ook al thuiszorgaanbieder Diakonie failliet. De SP wil dat Van der Burg op 15 januari, als er wordt gedebatteerd over het faillissement Diakonie Thuiszorg, ook in gaat op de gang van zaken bij Avicen.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top