ACTUEEL

Menzis eist excuses Vitesse om Dan Mori

Verzekeraar Menzis, een van de hoofdsponsors van Vitesse, eist publieke excuses van de eredivisieclub omdat deze de Israëliër Dan Mori heeft thuisgelaten, terwijl de rest van het team naar een trainingskamp in Abu Dhabi is gereist. Dan Mori zou zonder visum het land niet binnenkomen.

Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur van Menzis zegt in de Volkskrant 'teleurgesteld' te zijn over het besluit van de club om de speler thuis te laten. In een brief aan Vitesse-voorzitter De Wit schrijft hij: "Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal (...) mensen bij elkaar brengt ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur". Van Boxtel zegt dat hij liever had gezien dat Vitesse een duidelijk statement had gemaakt in de richting van Abu Dhabi door met het hele team thuis te blijven.

Excuses

Vitesse geeft op de website aan dat de beslissing om naar Abu Dhabi af te reizen zonder Dan Mori ´begrijpelijk, maar ongelukkig´ is geweest. De club betreurt de commotie die is ontstaan en biedt "aan alle mensen die zich, op welke wijze dan ook, door de uitsluiting van Dan Mori getroffen voelen haar excuses aan."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top