ACTUEEL

Overleden Abrona-bewoner stikte in pannenkoek

De 56-jarige man die deze maand overleed in een zorginstelling van Abrona in Maarssen, is gestikt in een pannenkoek. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

Onderzoek naar omstandigheden

De man met een verstandelijke beperking stierf op 18 juli. Abrona maakte daar een dag later melding van bij de politie. “Wij onderzoeken iedere niet-natuurlijke dood. De man is gestikt in een pannenkoek. Momenteel onderzoeken we de omstandigheden waaronder dit is gebeurd”, aldus een politiewoordvoerder.

Aanwezigheid van toezicht

Belangrijke vraag in het politieonderzoek is of er toezicht van het personeel was en of dat op dat moment ook nodig was. De onderzoeksresultaten worden einde van deze week verwacht. “Die gaan naar justitie. Zij beslissen of er sprake is van nalatigheid of schuld”, aldus de politiewoordvoerder.

Onderbezetting geen oorzaak

Bestuursvoorzitter Nico Peelen van Abrona in Maarssen stelde eerder dat het overlijden van de man niets te maken zou hebben met personeelstekort of de inzet van flexwerkers. Een anonieme bron zou hebben gesuggereerd dat het aantal flexwerkers de oorzaak zou zijn van de dood van de bewoner. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top