ACTUEEL

Raalte doet aanbesteding thuishulp over

De gemeente Raalte gaat de aanbesteding van de huishoudelijke hulp overdoen. Volgens de gemeente is de huidige procedure “niet geheel goed verlopen”.

De voorlopige gunning van december 2013 wordt voor de rechter aangevochten door twee partijen. Hieronder ook Solace Thuiszorg, dat op grond van de aanbesteding is uitverkozen als één van de partijen die de thuishulp in Raalte mag gaan leveren. Solace wil via de rechter afdwingen dat ze de volledige thuishulp in Raalte mag gaan doen.

Carinova heeft juist een kort geding aangespannen omdat ze de aanbesteding heeft verloren.  Volgens Carinova heeft de gemeente bij de aanbesteding te lage, niet-realistische tarieven gehanteerd.

De rechtszaken zitten de gemeente niet lekker, zo blijkt uit een persbericht. “Naar aanleiding van de aanhangig gemaakte procedures heeft de gemeente zich beraden op haar positie en besloten over te gaan tot intrekking van de aanbesteding”, laat de gemeente weten.
De gemeente gaat nu een nieuwe aanbestedingsprocedure organiseren. Daarbij zullen onder meer “enkele eisen worden aangescherpt waardoor de kwaliteit van het contract verbetert”. De inwoners van Raalte blijven gedurende de nieuwe aanbesteding hulp krijgen van de huidige thuiszorgaanbieders.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 januari 2014

Wel ja, we beginnen gewoon een nieuwe procedure. Die gemeenten hebben duidelijk geen benul hoeveel tijd het bedrijven kost om offerte uit te brengen. Tijd (en geld) die ten koste gaat van de primaire zorg. Amateurs!

Top