ACTUEEL

Patiënt komt om bij brand in Amsterdamse kliniek

De brand die vrijdagavond woedde in de kliniek voor geestelijke gezondheidszorg Mentrum in Amsterdam, blijkt een bewoner het leven te hebben gekost. Dat heeft de politie zaterdag gezegd. Het slachtoffer is een 64-jarige man. Hij is vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen, zo heeft de eerste schouw uitgewezen.

Vrijdagavond was al bekend dat vijf personeelsleden van de kliniek lichtgewond waren geraakt. Ze hadden rook ingeademd. Het nieuws over de dode is pas zaterdag naar buiten gebracht omdat de familie van de man eerst moest worden ingelicht. De brand ontstond in de linnenkamer op de derde etage. Er kwam veel rook bij vrij. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Vestiging Mentrum

Veertien patiënten zijn in verband met de brand tijdelijk ondergebracht in een ander gedeelte van de kliniek. Volgens een woordvoerster van Mentrum kunnen ze vandaag terug naar hun eigen kamer. De getroffen vestiging van Mentrum aan de Eerste Constantijn Huygensstraat is een kliniek voor dagbehandeling en kortdurende opnames. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 januari 2014

Bij de Schiphol brand moest Donner aftreden. Schippers?

Top