ACTUEEL

Werkstraf voor pgb-fraude

Een 47-jarige vrouw uit Huizen is vanwege PGB-fraude veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Dit meldt de Gooi- en Eemlander.

De vrouw bleef na het overlijden van haar ernstig ziek zoon in december 2010 doorgaan met het innen van zijn persoonsgebonden budget (PGB). In totaal lichtte ze zorgverzekeraar Agis zo voor 70 duizend euro op. Een jaar later liep de vrouw tegen de lamp. De straf is conform de eis van de officier van justitie.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 januari 2014

En daar is geen enkele controle op geweest door het zorgkantoor? Ik vind het ongelooflijk dat het uberhaupt mogelijk is dat pgb na overlijden zo lang doorbetaald kan worden. Kan hier geen 'onzorgvuldigheid' toegerekend worden aan de controleurs?

jos

29 januari 2014

Ik kan niet begrijpen dat het zorgkantoor zolang is doorgegaan met storten. Want je moet toch om de 3 maanden en anders zeker per half jaar verantwoording afleggen. En de zorgverzekering is die ook niet stopgezet.
Zij moet toch het hele bedrag terug storten en geen werkstraf krijgen. Diegene die het echt nodig hebben zijn hier weer de dupe van!!!

Top