ACTUEEL

IGZ doet nader onderzoek na moord GGZ WNB

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat naar aanleiding van de moord op een patiënt zelf nader onderzoek doen naar de veiligheid bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB). Een woordvoerder heeft dat woensdag laten weten. De inspectie wil niet zeggen waarom meer onderzoek nodig is en wat er nog gaat gebeuren.

Een 27-jarige patiënt van de psychiatrische kliniek Vrederust in Halsteren zit sinds oktober vast omdat hij heeft bekend dat hij een andere patiënt heeft vermoord. Het slachtoffer werd begraven in het bos bij de kliniek.
De verdachte was met toestemming buiten de kliniek. Het slachtoffer had zelf ontslag genomen en werd toegang geweigerd toen hij kort voor zijn dood weer wilde worden opgenomen.

Normale keuzes

De GGZ WNB liet het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) onderzoek doen naar aanleiding van de moord. Het COT concludeerde dat er normale keuzes zijn gemaakt binnen de kliniek en oordeelde dat de noodlottige afloop niet kon worden vermoed. Er werden ook kanttekening geplaatst maar die details uit het onderzoek zijn niet openbaar gemaakt.

Verontrustend

Tegen advocaat Tom Eskes van de nabestaanden is verteld dat de inspectie nog vragen heeft voor betrokken externe deskundigen. Hij vindt het opvallend en verontrustend dat het COT-onderzoek niet voldoende is om een oordeel te vellen. “Het is kennelijk niet zo helder als het lijkt. Ik steun van harte dat de inspectie verder onderzoek doet'', reageerde hij woensdag. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 januari 2014

Heel goed! Buiten de Inspectie kan je niemand meer vertrouwen. Het is allemaal business geworden helaas.

Anoniem

12 februari 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 12-02-2014 18:31.

Top