ACTUEEL

Brussel akkoord met deal over farmacietak DSM

De Europese Commissie is akkoord met de samenwerkingsovereenkomst die DSM op farmaciegebied heeft gesloten met investeerder JLL Partners. De voorgenomen samenvoeging van activiteiten van de twee bedrijven stuit niet op concurrentiebezwaren omdat er weinig overlap is, stelde de toezichthouder woensdag.

DSM maakte in november vorig jaar bekend dat het zijn divisie die op contractbasis medicijnen produceert voor farmaceutische bedrijven, onderbrengt in een joint venture met JLL Partners. Daarbij fuseert het bedrijfsonderdeel met zijn Amerikaanse branchegenoot Patheon. Hierdoor ontstaat een nieuw bedrijf met een jaaromzet van zo'n 2 miljard dollar, waarin DSM een belang van 49 procent houdt.

Sluitstuk

De verzelfstandiging van DSM Pharmaceutical Products vormt het sluitstuk van de afsplitsing van de gehele farmaceutische divisie van DSM. Eerder werd voor het onderdeel dat antibiotica produceert al een vergelijkbare deal gesloten met de Chinese branchegenoot Sinochem. Het in Heerlen gevestigde bedrijf gaat zich toeleggen op de productie van specialistische chemicaliën en vitaminen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top