ACTUEEL

Meer hulpverleners Rode Kruis met carnaval

Het Nederlandse Rode Kruis zet komende dagen 600 hulpverleners in tijdens het carnaval in Limburg en Noord-Brabant. Dat is zo'n 60 procent meer dan vorig jaar, toen 235 vrijwilligers paraat stonden.

Dat maakte het Rode Kruis vrijdag bekend. De toename van het aantal hulpverleners wordt onder meer veroorzaakt door een groeiende belangstelling voor de evenementen. Zo komen er steeds meer mensen naar bijvoorbeeld de Statie Festatie in Roermond, een carnavalsconcert dat door zo'n 22.000 mensen wordt bezocht. Ook duurt een aantal evenementen steeds langer.

Bike-team

De vrijwilligers bemannen EHBO-posten en lopen rond op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. "Zo zijn er vrijdagavond bijvoorbeeld vrijwilligers aanwezig bij de start van het carnaval in Eindhoven en Maastricht. In Breda verzorgen ze eventuele builen en bloedneuzen bij de kinderoptocht. Ook wordt het EHBO bike-team bij de grote optocht ingezet, zodat ze bij ongevallen snel ter plaatse kunnen zijn", licht een woordvoerder van het Rode Kruis toe.

De meeste problemen die voorkomen, hebben te maken met te veel alcohol- en drugsgebruik. Verder gaat het om glasverwondingen, kneuzingen en schaafwonden naar aanleiding van vechtpartijtjes. De vrijwilligers zijn extra getraind om te opereren in situaties waarbij drank en drugs in het spel zijn. De feestvierders worden door het Rode Kruis gewaarschuwd zich warm genoeg te kleden, ondanks het lenteachtige weer, omdat de nachten nog koud kunnen zijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top