ACTUEEL

Neparts laat gezonde vrouw opereren

Een neparts uit het Geldserse Huissen heeft een gezonde Nederlandse vrouw opgelicht voor 150.000 euro. Zij moest onder meer operaties in China ondergaan. De 'arts' beweerde dat zij aan borstkanker zou lijden. Naast het verwijderen van een kwaadaardige tumor zouden Chinese artsen op zijn instructies 'kankerwerende matjes’ in haar borsten hebben geplaatst. Dat meldt de Telegraaf.

Tijdens het verblijf in China, waar de vrouw werd geopereerd in het ‘First Hospital’ in de Chinese stad Jiaxing, werd bij haar ook schildklierkanker geconstateerd. Daarvoor kreeg zij een ‘ chemokuur’  in de vorm van vijf drankjes die haar 87.000 euro kostten. De vrouw moest de ‘arts’ voor de behandelingen in totaal 150.000 euro betalen, deels op een bankrekening in Thailand. De man arts had zelf ook enkele kleinere operaties uitgevoerd aan haar hals.

Onderzoek OM en IGZ

De vrouw deed eind vorige maand aangifte tegen de zelfbenoemd ‘arts’  Fred Bisselink, werkzaam in ’Medisch Center Sanit’ in Huissen. Hij heeft geen bevoegdheid en staat niet ingeschreven in het zogeheten BIG-register. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook zorgverzekeraar Achmea doet onderzoek naar aanleiding van een melding over Bisselink, meldt de Telegraaf.

De zoon van de vrouw kreeg argwaan toen zij terug was in Nederland. Na controle in het ziekenhuis Rijnstate bleek de vrouw kerngezond. Zij had geen kwalijke cellen in haar lichaam. Ook was er niets terug te vinden van de in China geïmplanteerde matjes.

Medisch Center Sanit

Medisch Center Sanit  in Huissen is naar eigen zeggen gespecialiseerd in de behandeling van medische pedicure, huidaandoeningen, permanente ontharing en tanden bleken. De praktijk is eigendom van Sanit Bisselink, de Thaise vrouw van de neparts. Bisselink zegt tegen de Telegraaf dat hij in Nederland weliswaar geen arts is, “maar dat hij zich in het buitenland wel degelijk arts mag noemen”. Deze bewering wil hij niet toelichten of bewijzen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top