ACTUEEL

Stichting Het Hof heeft zorg weer op orde

Stichting Het Hof in het Gelderse Ingen heeft de zorg weer op orde. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht daarom opgeheven.

De stichting, die 24-uurszorg levert aan kinderen, werd afgelopen zomer op de vingers getikt vanwege structurele tekortkomingen in de zorgverlening.

De afgelopen maanden is er echter hard gewerkt om de tekortkomingen op te heffen en daarom is extra toezicht niet meer nodig, zo heeft de IGZ maandag laten weten. Het Hof pakt in de komende periode nog enkele verbeterpunten op. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen.

"De zorgplannen zijn nu actueel, de medicatieveiligheid voldoet aan de normen, de cliëntgerichtheid is sterk verbeterd en met de toepassing van vrijheidsbeperking wordt zorgvuldiger omgegaan’’, zo schrijft de inspectie. Het Hof vangt kinderen tussen de 5 en 14 jaar op die tijdelijk of langdurig niet meer thuis kunnen wonen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke handicap, maar ook wordt er crisisopvang geleverd. (ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top