HRM

Verzuimmanagement kost zorg-HR veel tijd

Verzuimmanagement kost zorg-HR veel tijd

HR-afdelingen in de zorg besteden relatief veel tijd aan verzuimmanagement. 44 procent van de HR-afdelingen in de zorg geeft dat de meeste tijd uitgaat naar preventie en reïntegratie van medewerkers. In andere sectoren is dat 32 procent

Dit blijkt uit de Raet HR Benchmark 2013 - 2014. Het onderzoek is uitgevoerd onder 473 respondenten in Nederland; afkomstig uit de zorg, de overheid, het onderwijs en de zakelijke markt.

Lage prioriteit

Op alle HR-afdelingen vragen traditionele taken als arbeidsvoorwaarden, beloning en het genoemde verzuimmanagement nog steeds relatief veel tijd, zo blijkt uit het onderzoek. Deze taken hebben een relatief lage prioriteit als het gaat om de toegevoegde waarde voor de organisatie.

Flexibele inzet

HR-medewerkers komen te weinig toe aan de strategisch belangrijke taken. Als belangrijkste prioriteit noemen respondenten uit de zorg de flexibele inzet van personeel. Marktbreed worden strategische personeelsplanning en opleiding en ontwikkeling als belangrijkste thema’s genoemd. Flexibele inzet komt daar op de vijfde plek in de prioriteitenlijst.

Talentmanagement

Onderzoeker Sanders Kars noemt het opvallend dat talentmanagement en loopbaanontwikkeling een lage prioriteit hebben in de zorg. “Slechts 2 procent van de ondervraagden in de zorg noemt het als prioriteit. In de andere sectoren ligt dat rond de 10 procent."

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top