ACTUEEL

Omstreden maagchirurg in april voor de rechter

Ex-chirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen moet dinsdag 15 april voor de rechtbank in Assen verschijnen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden op basis van commentaar van de lotgenotengroep van ex-patiënten en nabestaanden.

De voormalig maagchirurg moet zich voor de rechter verantwoorden vanwege fouten bij een maagverkleiningsoperatie. Het gaat om een operatie in 2009 waarbij een wondgaasje in de buik van een nu 36-jarige vrouwelijke patiënt is achtergelaten waardoor ernstige complicaties zijn ontstaan. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Aangehouden

In juni hield de rechtbank de zaak aan om meer getuigen te kunnen horen. Ex- chirurg R. is in Emmen ontslagen nadat vijf van zijn patiënten overleden na een maagverkleining. Zeventien ex- patiënten en nabestaanden hebben aangifte gedaan. Het OM heeft na jarenlang onderzoek geconcludeerd dat hij maar voor één zaak vervolgd kan worden.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 maart 2014

Die arts was miet alleen hoor! Gaat het team operatie assistenten weer eens vrijuit en mag de dokter alleen voor de schade opdraaien in de vorm van aantasting van de goede naam? En de anesthesioloog? En alle anderen?
Schande dat nog steeds slecht 1 persoon wordt vervolgd in dit soort zaken die vrijwel altijd een gevolg zijn van geen of gebrekkige communicatie tussen de teamleden.
Werden er soms 'moppen;' verteld door de omloop of de anesthesie zuster of broeder of de instrumentertende of meneer de dokter zelf?
Velen zullen blij zijn dat deze collega zich moet verantwoorden, net als bij Steur, al was he maar dat ze nog even de illusie kunnen hebben foutloos te werken in de luwte van ongefocuste media...pffff

Top