ACTUEEL

Buck wordt nieuwe topman Aafje

Buck wordt nieuwe topman Aafje

Guy Buck gaat op 1 juli aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Aafje in Rotterdam. Buck volgt in deze hoedanigheid Constant van Schelven op, die een klein jaar geleden zijn functie neerlegde nadat de raad van toezicht oordeelde dat hij niet de aangewezen man was om Aafje de toekomst in te leiden.

Buck (1963) is sinds 2008 werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van Schakelring, een organisatie voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant. Ook houdt hij toezicht bij de aanbieder van jeugd-ggz De Jutters. Buck is bestuurskundige met verandermanagement als specialisatie. Eerder was hij onder meer werkzaam bij het ministerie van Volkshuisvesting, de gemeente Delft en provincie Zuid-Holland. Ook trad hij op als directeur van de GGD Delfland en van de daarmee gefuseerde GGD Zuid-Holland West. Als algemeen directeur/gemeentesecretaris van de gemeente Westland begeleidde hij een fusie tussen vijf gemeenten.

Ervaren bestuurder

“Met Guy Buck hebben we een ervaren en inspirerende bestuurder kunnen aantrekken", stelt voorzitter Piet Batenburg van de raad van toezicht. “Bovendien kent hij de sector goed. En zijn kennis en ervaring op het gebied van veranderingsprocessen kan Aafje in deze lastige tijd goed gebruiken.”
Buck gaat samen met Evelyn Lindeman een tweehoofdige raad van bestuur vormen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top