ACTUEEL

Bewoners zorgflat kunnen niet naar huis

De 232 bewoners van het door brand getroffen verzorgingshuis Het Lichtpunt aan het Homerusplein in Rotterdam moeten de nacht elders doorbrengen. De senioren moesten dinsdagmiddag hun woning uit nadat brand was ontstaan op de 2e etage. Het overgrote deel van de bewoners zou terug naar huis kunnen als de verwarming en de liften zouden zijn gerepareerd. Dit is niet gelukt, meldde een woordvoerster van de politie dinsdagavond.

Het was al zeker dat de bewoners van 24 woningen op de 2e en 3e etage als gevolg van rook- en waterschade dinsdagavond niet naar huis konden. Voor hen was al onderdak geregeld.

Familie

Nu moet dat ook gebeuren voor de overige senioren. Een deel van hen kon bij familie terecht. Voor de ongeveer 90 tot 100 mensen die nu nog in een nabijgelegen wijkcentrum verblijven zal de gemeente overnachtingsplek regelen.

Woningcorporatie Havensteder, de verhuurder van Het Lichtpunt, heeft een informatienummer geopend waar bewoners terechtkunnen met onder meer vragen over een slaapplaats. Het nummer is: 010-8902525.

Ziekenhuis

17 bewoners hebben door de brand rook ingeademd. Ze zijn 's middags naar ziekenhuizen gebracht. Of zij inmiddels het ziekenhuis hebben verlaten, kon de politiewoordvoerster niet zeggen. Mogelijk blijven de bewoners in het ziekenhuis omdat ze toch niet kunnen terugkeren naar huis.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan de geëvacueerden in het wijkcentrum aan de Menanderstraat. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top