ACTUEEL

Van der Wijk verruilt Martini voor Kentalis

Van der Wijk verruilt Martini voor Kentalis

Paul van der Wijk treedt op 1 september 2014 toe als lid van de raad van bestuur van Koninklijke Kentalis. Hij volgt Bas van den Dungen op, die sinds 1 maart van dit jaar DG Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS is.

Van der Wijk is nu nog lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen, waar hij sinds 2009 onder andere de portefeuilles financiën, ICT en het Facilitair Bedrijf beheert.

Loopbaan

Van der Wijk was account- /contractmanager bij een tweetal zorgverzekeraars, waarna hij in 2003 in het Delfzicht Ziekenhuis te Delfzijl begon als manager Financiën, Control en Automatisering. In dit ziekenhuis werd hij algemeen directeur. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de totstandbrenging van de strategische samenwerking van ziekenhuizen in Noordoost Groningen. Van 2008 tot 2009 was hij bestuurslid Bedrijfsvoering en Financiën van de Ommelander Ziekenhuis Groep.

Sturing

Bij Koninklijke Kentalis krijgt hij onder meer zorg en bedrijfsvoering in portefeuille. Pieter van Geel, voorzitter raad van toezicht Koninklijke Kentalis: "Met Van der Wijk halen wij iemand in huis die geknipt is om sturing te geven aan de grote veranderingen in de zorg waar wij voor staan. De financiering verandert drastisch en het is de kunst daar op in te spelen en tegelijkertijd steeds de belangen van onze cliënten en de topkwaliteit die wij nastreven voor ogen te houden."

 Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie voor diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top