ACTUEEL

Tbs geëist om moord op thuiszorgmedewerkster

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag minimaal 4 jaar tbs geëist tegen de 60-jarige C.F. uit Weert. Zij wordt ervan verdacht in september in haar woning een 55-jarige thuiszorgmedewerkster met een mes te hebben doodgestoken.

Het OM wil geen celstraf, omdat de vrouw volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar was. Ze heeft paranoïde schizofrenie, wat leidt tot psychoses en waanvoorstellingen. Ze dacht dat de thuiszorg verantwoordelijk was voor de pijn die ze zegt te lijden, omdat die bij haar chips had geïmplanteerd. Ze stak omdat ze bij het wassen shampoo in haar ogen had gekregen, blijkt uit haar verklaring.

Goed voorbereid

Het OM stelde dat F. de moord goed had voorbereid. Ze wilde zo een signaal geven, gericht tegen de thuiszorg. Als ze alleen maar een klap had gegeven, had dit minder impact gehad, zei ze tegen de rechters in Roermond.

Genoeg signalen

Raadsvrouwe Sandra Carli van de verdachte zei dat de dodelijke steekpartij had kunnen worden voorkomen, als F. eerder in de psychiatrie terecht was gekomen. Daarvoor waren er signalen genoeg, aldus Carli. Zo kneep ze in 2009 de keel van een thuiszorgmedewerkster dicht. "Waarom is ze toen niet opgepakt?", zei Carli. "Iedereen wist dat het een lopende bom was." Ook uitte ze allerlei dreigementen. De bewoners van de flat waar ze woonde, waren bang voor haar en voelden zich door haar bedreigd. Maar politie noch thuiszorg grepen in.

Carli vroeg de rechtbank om tbs onder voorwaarden, zodat F. zonder dwang in een psychiatrisch ziekenhuis kan worden behandeld. Uitspraak op 10 juni.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top