ACTUEEL

Visio-topman wordt toezichthouder Zorgbalans

Visio-topman wordt toezichthouder Zorgbalans

Bestuursvoorzitter Marten de Bruine van Koninklijke Visio is toegetreden tot de raad van toezicht en advies van Zorgbalans. Hij volgt in deze rol Kees Bruinstroop op, die na twee zittingstermijnen volgens rooster is afgetreden.

De Bruine is sinds eind 2005 de voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Visio, een landelijk werkende expertiseorganisatie voor slechtziende en blinde mensen. Eerder was hij werkzaam in de gehandicaptenzorg bij De Hartekamp Groep en werkte hij bij de medische faculteit van de Erasmus Universiteit, bij KPMG, bij een grote zorgverzekeraar en als directeur van een IT bedrijf.

Gezien de huidige samenstelling van de raad heeft Zorgbalans gericht gezocht naar een kandidaat met een ‘financieel’ profiel. Als bestuurskundige en bestuurder met ervaring op het gebied van financiën, ICT en specifieke gezondheidszorg voldoet De Bruine aan dit profiel. Bovendien is hij als inwoner van Santpoort goed bekend met de regio waarin Zorgbalans actief is. 

Complexe vraagstukken

"Ik heb Zorgbalans altijd van gepaste afstand gevolgd en gezien hoe de organisatie uit een diep dal omhoog is geklommen en er nu weer goed voor staat”, reageert De Bruine op zijn benoeming. “Tegelijkertijd wordt Zorgbalans geconfronteerd met complexe vraagstukken. De basis is goed, maar de uitdagingen zijn groot. Hierin zie ik behalve verschillen, ook overeenkomsten met mijn werk als voorzitter raad van bestuur van Koninklijke Visio.  “

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top