ACTUEEL

IJsselmeerziekenhuizen en St Jansdal mogelijk om tafel

De IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad hebben donderdag 8 januari samen met lokale huisartsen een polikliniek geopend in Dronten. De kliniek begint met de specialismen cardiologie en dermatologie. Later komen er onder meer chirurgie en kindergeneeskunde bij.

Huisartsen zien twee poli’s in Dronten niet zitten

Samenwerking

De dorpsbewoners kunnen voor het eerst dicht bij huis naar een medisch specialist. Het is de eerste poli in de gemeente Dronten, maar de tweede laat niet lang op zich wachten. In maart opent  het Harderwijkse Sint Jansdalziekenhuis hier ook een poli. Echter, de huisartsen in Dronten zien twee poli's niet zitten. Wel een samenwerking tussen de twee ziekenhuizen. Loek Winter van de MC Groep, de beoogde nieuwe eigenaar van de IJsselmeerziekenhuizen, sluit dit niet uit. Hij wil rond de tafel met het Sint Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk.

Concurrentie

De IJsselmeerziekenhuizen en het Sint Jansdalziekenhuis zelf zien geen probleem in twee poli's in één dorp. “De huisartsen in de gemeente Dronten hebben specifiek voor samenwerking met ons gekozen'', aldus de woordvoerster van de IJsselmeerziekenhuizen.
Bestuurslid Jan Voorburg van het Sint Jansdalziekenhuis gaf eerder al aan
zich geen zorgen te maken: “Ons ziekenhuis staat in de top tien. De IJsselmeerziekenhuizen bungelen onderaan. Dan maak ik me geen zorgen over de keuze van de patiënten.''

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top