ACTUEEL

Duitse patiënten mogen zelf cannabis kweken

Chronisch zieke patiënten mogen in Duitsland in beginsel onder voorwaarden cannabis verbouwen ter bestrijding van pijn. Dit heeft een rechter in Keulen dinsdag bepaald.

De administratieve rechtbank oordeelde in een zaak van vijf patiënten tegen medische autoriteiten. Die hadden hun toestemming geweigerd om thuis cannabis te verbouwen voor pijnbestrijding. De rechter stelde drie van de vijf klagers in het gelijk en bepaalde dat de autoriteiten hun weigering moeten herzien, meldde de krant Kölner Stadt-Anzeiger.

Verboden

Cannabisgebruik is in Duitsland verboden. Wel mogen zo'n 270 mensen de drug in de apotheek kopen omdat voor hun aandoening, meestal pijnklachten, geen andere werkzame behandeling beschikbaar is. De overheidsinstantie BfArM die daar vergunningen voor afgeeft, vindt productie thuis onveilig. Het zou kunnen gebeuren dat patiënten hun woningen onvoldoende beveiligen. De advocaat van de chronisch zieke patiënten houdt er dan ook rekening mee dat de staat in beroep gaat tegen de beslissing van dinsdag. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top