Tech

Inschrijving Connected Health Challenge van start

De Connected Health Challenge moet personen, organisaties en/of samenwerkingsverbanden gaan stimuleren om de digitale oplossing voor de zorg te bedenken.

De inschrijving is deze vaak van start gegaan. De challenge is een initiatief van VitaValley, UPC en Ziggo. Het beste idee dat binnen een jaar grootschalig in te voeren is op de Nederlandse markt krijgt 20.000 euro en professionele ondersteuning om de innovatie verder te ontwikkelen. De Challenge wordt mede ondersteund door NL Kabel en UMC Utrecht.

Breedbandinternet

Iedereen kan op persoonlijke titel of als beginnend of gevestigd bedrijf meedoen aan de Connected Health Challenge. Het plan moet eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig, vitaal en veilig kunnen wonen in hun eigen omgeving. Verder moet breedbandinternet onmisbaar zijn.

Potentieel

Nergens anders in Europa hebben zo veel mensen toegang tot snel internet als in Nederland. Hoewel de zorgkosten oplopen en er tegelijkertijd een enorme behoefte aan goede en efficiënte zorg en ondersteuning thuis is, wordt het potentieel van de digitale infrastructuur relatief weinig gebruikt voor toepassingen op dit gebied, aldus VitaValley. Inschrijven kan tot en met 1 oktober 2014 en de uitreiking vindt plaats op 13 november 2014.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top