ACTUEEL

Gemeenten willen grip houden op jeugd-pgb

Gemeenten vinden de overgang van het jeugd-pgb naar het zogenaamde trekkingsrecht per 1 januari risicovol. Om die reden willen ze dat niet de Sociale Verzekeringsbank, maar zijzelf het trekkingsrecht uitvoeren. Dat schrijven de VNG, G32 en G4 in een brief.

Het trekkingsrecht houdt in dat jongeren met een pgb het geld niet meer op hun rekening gestort krijgen, maar dat gemeenten dit bedrag toewijzen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Uitvoeringskosten

In de brief aan de staatssecretaris schrijven de gemeenten dat de ICT-systemen van de SVB en de gemeentelijke administraties niet op elkaar aansluiten en dat beide organisaties verschillende productcodes hanteren. Volgens de gemeenten worden de uitvoeringskosten hierdoor hoger dan wanneer ze het trekkingsrecht zelf zouden uitvoeren.

De gemeenten willen nog deze maand praten met staatssecretaris Van Rijn om te bepalen of het verantwoord is om het jeugd-pgb per 1 januari 2015 te vervangen door het trekkingsrecht. Ze vragen de staatssecretaris verder om de knelpunten weg te nemen en een scenario te ontwikkelen voor als de gegevensoverdracht niet op tijd geregeld is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top