ACTUEEL

Catharina bouwt nieuw hartcentrum

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven start met de bouw van een nieuw hartcentrum. De bouw zal naar verwachting eind 2015 klaar zijn.

Het twee verdiepingen tellende centrum komt bovenop de ook nieuw te realiseren entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal wordt pal voor de huidige hoofdingang gebouwd. Het hartcentrum krijgt onder meer vijf hartkatheterisatiekamers, een dotterlounge met 12 plekken, de hartbewaking (12 plekken) en een medium care (12 plekken).

De huidige hartkatheterisatiekamers maken plaats voor patiëntenkamers. Daardoor is het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer eenpersoonskamers te bouwen.

Obesitascentrum

Behalve het hartcentrum verhuist ook het obesitascentrum. Het centrum verhuist in september naar een nieuw en groter onderkomen in de bestaande bouw, om de steeds groter wordende patiëntenstroom optimaal te kunnen faciliteren. Ook het terrein rondom het ziekenhuis wordt aangepakt. Er komen meer parkeerplaatsen dan voorheen. In totaal worden 134 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd op een totaal van 1745 plekken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top