ACTUEEL

Bewindvoerder dementerenden op non-actief

De rechtbanken in Gelderland, Oost-Brabant en Limburg schuiven de stichting Bronn uit Gennep opzij als bewindvoerder. Bronn beheerde in opdracht van de rechtbanken de financiën van mensen met een beperking of dementerende ouderen, maar is daar onzorgvuldig mee geweest.

Zodra in alle zaken een nieuwe bewindvoerder is aangesteld, volgt het ontslag van Bronn, zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Den Bosch.

Schulden

Bronn heeft ongeveer 1900 cliënten en werkt speciaal voor mensen in een kwetsbare positie. De bewindvoerder gaat over de portemonnee van deze mensen. De kantonrechter stelde vast dat de bewindvoerder in de Gelderse, Brabantse en Limburgse zaken geen zorgtoeslagen aanvroeg waar de cliënt wel recht op had. Cliënten kregen meer leefgeld dan binnen hun budget mogelijk was, waardoor ze schulden maakten. Ook betaalde de bewindvoerder kosten die zijn cliënten helemaal niet hoeven te betalen.

Geschorst

Na gesprekken in juli ontsloeg het bedrijf een bewindvoerder en stelde het de directeur op non-actief, maar de rechter vindt dat onvoldoende. Want de andere bewindvoerders hebben zich ziek gemeld, zodat er nu alleen nog maar een medewerkster actief is die op therapeutische basis 24 uur per week werkt.

Bronn is tot aan het ontslag geschorst. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top