Finance

Bestuurders stemmen in met salariscode NVZD

De nieuwe bindende salariscode van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg NVZD stelt maximum inkomen van een zorgbestuurder op 247.500 euro. Een ruime meerderheid van de leden heeft hiermee ingestemd. Dit meldt Zorgvisie.

Complexe zorgorganisaties

De salariscode geldt alleen voor bestuurders die leiding geven aan grote complexe zorgorganisaties. Het maximum salaris is gelijk aan het inkomen van directeuren van academische ziekenhuizen. Dat is door de minister van Onderwijs vastgesteld. Omdat de bestuurders van academische ziekenhuizen vaak medisch specialisten zijn die drie ton of meer verdienen, ligt hun salaris ruim boven de Balkenende-norm.  Ook directeuren van zorgorganisatie die qua grootte en complexiteit vergelijkbaar zijn met academische ziekenhuizen, krijgen 247.500 euro. Andere directeuren krijgen maximaal 191.000 euro.

Interim-directeuren

Voor interim-directeuren geldt dat hun maximumsalaris een percentage is van het inkomen van degene die ze vervangen. Voor een periode van drie maanden geldt maximaal tweemaal het maandsalaris, voor vier tot zes maanden 1,8 en nog langer 1,6 keer het maandsalaris. De NVZD heeft de code aangeboden aan minister Klink. Het is aan hem de code algemeen verbindend te verklaren, aldus Zorgvisie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top