ACTUEEL

Barth wil senaatfractie PvdA opnieuw leiden

Marleen Barth, voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer, wordt waarschijnlijk opnieuw de PvdA-lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend jaar. Barth is de enige kandidaat, aldus de PvdA.

De Eerste Kamer wordt getrapt gekozen, door de leden van de Provinciale Staten. De Statenverkiezingen zijn volgend jaar op 18 maart, de Senaat wordt uiteindelijk door de Statenleden gekozen op 26 mei.

De verkiezingen zijn van groot belang omdat VVD en PvdA nu alleen met steun van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een meerderheid in de Senaat hebben. Mochten die vijf partijen de meerderheid verliezen, dan wordt het regeren voor het kabinet nog moeilijker.

Barth is de afgelopen jaren behalve als politica ook actief geweest in de zorgsector. Sinds 2013 is ze vicevoorzitter van de beroepsvereniging van apothekers KNMP. Ook is ze sinds 2009 voorzitter van de raad van toezicht van het Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. Eerder was ze onder meer voorzitter van branchevereniging GGZ Nederland. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top