ACTUEEL

MSD draagt laboratoria over aan campus Oss

Geneesmiddelenfabrikant MSD draagt een hightech-proeffabriek en een modern laboratoriumgebouw in Oss over aan de campus die werd opgericht voor ontslagen onderzoekers.

De overdracht is onderdeel van het plan om van het zogenoemde Pivot Park een open campus te maken, maakten de betrokken partijen vrijdag bekend. Het doel blijft om zoveel mogelijk kennis in Oss te houden.

Campus

De campus werd in 2012 met geld van de overheid geopend om werk te bieden aan de groep destijds ontslagen onderzoekers. MSD besloot eerder dit jaar dat de onderzoeksafdeling alsnog helemaal uit Oss verdwijnt waardoor 900 onderzoekers hun baan verloren of verliezen. MSD houdt in Oss alleen een productieafdeling over met 1500 man personeel.

Op de campus hebben zich vanaf 2012 38 bedrijven gevestigd die nieuwe medicijnen ontwikkelen. Er werken nu 350 mensen.

Internationaal onderzoeksbedrijf

Volgens het plan koopt de gemeente de grond van het MSD-terrein in Oss ter grootte van ongeveer vier voetbalvelden. Het hek erom verdwijnt en oude gebouwen worden gesloopt. Over de prijs wilde wethouder Jan van Loon vrijdag nog niks zeggen.

Er wordt gesproken met een groot internationaal onderzoeksbedrijf dat volgens de betrokken partijen geïnteresseerd is om huurder te worden van het Pivot Park. Ook daarover werden vrijdag nog niet meer mededelingen gedaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top